Profil

E-mail cím:

Előfizetés
Előfizetés indítása, módosítása, lemondása


Kompetencia radar

Amennyiben elégedetlen vagy a bármely területen elért eredménnyel és szeretnél rajta változtatni, foglalj időpontot egy 15 perces, díjmentes ONLINE konzultációra velem. Azt tudom vállalni, hogy 15 perc után legalább az egyértelmű lesz, hogy merre indulj a fejlődés érdekében.

Jelentkezz konzultációra, írj nekem!

Személyes fejlesztési terv
A kérdőív kitöltésének dátuma:
A kérdőív eredménye:

Az alábbi 5 fő-területen, a profilodon látható, 70 %-nál alacsonyabb pontszámokra érdemes koncentrálni, és választani, hogy mivel indulj el a készségek fejlesztésének útján. 

A kérdőívben az alábbi kompetenciákra néztünk rá:

Vezetés és Menedzsment

Formális vezetői pozíciótól függetlenül szükséged van vezetői készségedre, akár a privát életedben, akár a szembejövő lehetőségek megragadása kapcsán. Sokkal többet el tudsz érni, ha mások segítenek neked, mint egyedül. Ráadásul mindkét készség tanulható. Vannak ugyan átfedések a vezetés és a menedzsment között, de alapvetően két különböző „skill set”- ről beszélük:

Milyen alapvető készségekre van szükség egy csapat vezetéséhez? 

Milyen vezetői készségeid vannak? 

Mennyire vagy jó menedzsment vonatkozásban? 

Azt is érdemes tudnod: Hogyan motiválj hatékonyan? és Hogyan építs kiváló csapatot?

Problémamegoldás és Döntéshozatal

A problémamegoldás és a döntéshozatal két olyan terület, amelyekben érdemes fejleszteni magad a siker és/vagy a kívánt karrier elérése érdekében. Az úgynevezett „people skills” – ekkel együtt „jó megítélést” kölcsönöznek és a „bölcsesség” képét alakítják ki rólad. Az előzőhöz hasonlóan ezek is szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A hatékony problémamegoldáshoz először a probléma okozóját/kiváltóját kell azonosítani és megérteni. Ebben olyan eszközök segíthetnek, mint pl. a kiváltó okok elemzése, vagy az 5 Miért - technika vagy a CATWOE.

Érdemes abból kiindulni, hogy Milyen szinten állsz most a problémamegoldással – kérdőív, mert ebből könnyen előbukkan, hogy mit érdemes fejleszteni.

Amikor teljesen megérted a problémát, akkor tudod kiválasztani, hogy melyik lenne a lehető legjobb opció. Azonban ezt néha nehezebb megtenni, mint gondolnád, ezért érdemes néhány eszközzel felvértezni magadat.

Nézd meg, hogy állsz a döntéshozatallal – kérdőív. Ebből már látni fogod a döntéshozatal fontos állomásait, beleértve azt a dilemmát, amikor két döntés közül kell választanod. Olyan eszközök segíthetnek, mint pl. a Döntési - mátrix, Páronkénti összehasonlító elemzés, Hatás-analízis, Kockázat – elemzés, Költség-Haszon elemzés.

Kommunikáció és konfliktuskezelés 

A kommunikációs és konfliktuskezelési készségek szervezeti szereptől függetlenül meghatározzák a hatékonyságodat és ezzel együtt a sikeredet is. Ha javítani szeretnél rajtuk,

Kezd azzal, hogy felméred milyen szinten állsz most. Töltsd ki a Kommunikációs és a Konfliktuskezelési kérdőíveket! A kommunikációd eredményéhez az is hozzájárul, ha tudatosan felkészülsz, azaz megtervezed a kommunikációdat bizonyos helyzetek előtt.

Az Aktív hallgatás szintén egy fontos készség ezen a területen. Ez akkor valósul meg, ha beszélgetés közben a másikra fókuszálsz és biztosra mész abban, hogy tényleg megértetted, hogy mit akar mondani.

A Konfliktuskezelés és a Tárgyalástechnika szintén a megoldások felé visz az együttműködések és megbeszélések során.

Nézd meg a Clubban található többi cikket is Kommunikáció témában.

Időgazdálkodás

A karriered szempontjából az időgazdálkodás az egyik legfontosabb készség. Nemcsak a produktivitást növelheti, hanem a stresszhatást is csökkentheti. Nézd meg, mennyire jól kezeled az idődet az Időgazdálkodás teszt segítségével!  Nézd meg a cikkeket Priorizálás és Feladatütemezés témakörökben is. Az is fontos, hogy kerüld a Halogatást – vagyis ne tedd félre azokat a feladatokat, amelyekre adott időben kellene fókuszálnod.

Személyes kiválóság – az önismereten túl

Saját magad erősségeinek és gyengeségeinek ismerete nem csupán abban segít, hogy tudd „saját magadat vezetni”, hanem abban is, hogy jó döntéseket hozz a jövőddel kapcsolatban. Továbbá abban is, hogy megfelelő célokat tűzzél ki mind a magán-, mind a szakmai életed vonatkozásában. Használhatod a SMART célkitűzést ennek meghatározásához, analizálhatod az erősségeidet és az is jó, ha tisztában vagy a számodra fontos értékekkel.

Fontos megtanulni, hogyan bánj a negatív gondolatokkal, mert sajnos nem mindig állhatunk az élet napos oldalán. Sokat tehetsz a magabiztosság és az önbecsülésed érdekében is. Ezek biztos, hogy kellenek ahhoz, hogy elérd a számodra fontos célokat.

Folytasd tovább a SMART célkitűzéssel!

90 nap után kapott visszajelzések a változás vonatkozásában:

A tapasztalható változásra kapott visszajelzés értékei (max. 5 pontszából):


Az értékek az alábbiakat jelölik:

1= egyáltalán nem változott
2= alig van változás
3= valami már észrevehető
4= sok változás tapasztalható
5= teljes mértékben megváltozott