Az úgynevezett „Idődobozolás” módszer a produktivitás növelésén túl arra is kiválóan alkalmazható, hogy előre meghatározza azt az időt, amelyet egy bizonyos tevékenységre kívánunk fordítani.
FolytatásHatékonyság
Ami egyben az időgazdálkodást és a hatékonyságot is támogatja. A Pomodoro technikát az 1980-as évek végén fejlesztette ki az olasz, Francesco Cirilloas, Egyik fő jellemzője egy konyhai időmérő, amivel 25 perces koncentrációs periódusokra oszthatjuk fel az időt.
FolytatásAz, hogy ki-mennyire elfoglalt, több mindentől függ. Időszakonként is változhat de sokszor olyan okok állnak a háttérben, mint pl. határidők nem megfelelő kezelése, priorizálási hiányosságok, túl sok zavaró tényező vagy éppen túl sok feladat. Mindegyik esetben segíthet az úgynevezett „To Do” lista.
FolytatásAz Akcióterv/Action Plan koncepciója mind a hatékonyság, mind az időgazdálkodás szempontjából egy értékes eszköz lehet a kezedben.
Folytatás